Złote mleko według Ajurwedy

Podaję świetny przepis na złote mleko według ajurwedy:

Składniki:

  • 2 szklanki mleka ekologicznego (może być krowie, migdałowe, sojowe lub kokosowe)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • szczypta pieprzu czarnego bądź kardamonu suszonego

Instrukcje:

  1. Wlej mleko do rondelka i rozgrzej na małym ogniu.
  2. Dodaj kurkumę i dokładnie wymieszaj, gotuj na niskim ogniu przez około 5 minut.
  3. Dodaj imbir i olej kokosowy, kontynuuj gotowanie przez kolejne 2-3 minuty.
  4. Na koniec dodaj szczyptę pieprzu czarnego /kardamonu  i wymieszaj.
  5. Przelej złote mleko do filiżanek i podawaj ciepłe.

Złote mleko jest często polecane w ajurwedzie jako naturalny środek na poprawę odporności i redukcję stanów zapalnych. Możesz również dodać do niego inne przyprawy, takie jak cynamon, imbir czy kardamon, aby wzmocnić jego właściwości zdrowotne. Złote mleko stosuj w stanach grypowych, Covidzie i przeziębieniach.

#paniAjurweda #złotemleko#ajurweda #zdrowie #naturalnelekarstwo #indyjskakuchnia #zdrowastylizycia #kurkuma #mleko #zdrowadieta #naturalneodżywianie #dietaajurwedyjska#domowakuchnia#zdroweprzepisy#przepisynatury #zdrowieidobraforma

Leave A Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Easysoftonic
X